איך בוחרים קריירה שתהיה גם מספקת וגם תתרום לאחרים באופן משמעותי? באילו בעיות כדאי לעסוק? איך מתכננים קריירה כדי ליצור אימפקט משמעותי לטווח ארוך?
הצטרפו אלינו לוובינר ראשון מסוגו, שיתוף פעולה בין המיזמים Wize וסטארט-איזי ואלטרואיזם אפקטיבי ישראל. בוובינר תפגשו מומחים ממקצועות שונים ומגוונים העושים אימפקט חברתי באמצעות הקריירה שלהם שיחלקו מניסיונם כיצד תוכלו גם אתם לנתב את הקריירה שלכם לעשייה חברתית.
הוובינר יתחלק לשניים: נתחיל בהרצאה של סלע נבו על ניתוב הקריירה לעשייה אפקטיבית ולאחר מכן נעבור לפאנלים (נפרדים) עם מומחים מתעשיות ההייטק והיזמות החברתית וחוקר מוכנות למגפות וסכנות לאנושות.
סלע נבו הוא ראש קהילת אלטרואיזם אפקטיבי ישראל, העוסקת בשאלה: "כיצד ניתן לעזור לאחרים כמה שיותר עם המשאבים העומדים לרשותנו?". בנוסף, סלע מוביל את מאמצי חיזוי השטפונות של גוגל במדינות מתפתחות, ומרצה לאבטחת מידע ואתיקה מעשית באוניברסיטת תל אביב.
בהרצאתו ידבר על המחקר הקיים בתחום של קריירה בעלת תרומה משמעותית לעולם. אדם עובד בממוצע 80,000 שעות בחייו; הקדשת שעות אלה לקריירה אפקטיבית עשויה להיות משמעותית יותר מכל תרומה אחרת בחיינו. לכן חשוב שנדע ונחקור מה הבעיות הגדולות בעולם, ואיך אפשר להשתמש בכישורים הייחודיים שלנו כדי לסייע לפתור אותן.
לאחר מכן נתחלק לשלושה פאנלים שיעסקו בקריירות בעלות אימפקט חברתי:
פאנל מספר 1 – עשייה חברתית בהייטק
אופיר רייך – מדען נתונים (Data Scientist) בתחום מיגור העוני העולמי בחטיבת המחקר של גוגל. בעברו עבד ב-Center for Effective Global Action באוניברסיטת ברקלי, והיה שותף במספר פרויקטים אקדמיים בכלכלה החוקרים עוני קיצוני בעולם והתערבויות כדי לפתור אותו. כמו כן עבד ב-Precision Agriculture for Development, ארגון ללא מטרת רווח שמטרתו לספק הדרכה חקלאית באמצעות טלפונים סלולריים למיליוני חקלאים קטנים במדינות מתפתחות. כיום עובד בגוגל על מיזמי אימפקט, ביניהם חיזוי שטפונות במדינות מתפתחות.
גיא שליו – חוקר Machine Learning ב-Google Research
גיא מפתח מערכת לחיזוי שיטפונות, המבוססת על למידת מכונה ומודלים פיזיקליים, שמטרתה להתריע מראש על אירועי שיטפון לאנשים בשטח ולגורמי הסיוע.
עודד בלייר – מנהל פיתוח ב-riseup, חברת סטארט-אפ עם משימה חברתית – לעזור לכמה שיותר ישראלים לצמוח כלכלית.
פאנל מספר 2 – הקמה וניהול של מיזם חברתי
דניאל קובלר – דניאל מייסד ומנכ״ל חברת לודוס, יועץ אסטרטגי בכיר לשר החוץ ומייסד עתיד פלוס. היה שותף בהקמת לוחמים ללא גבולות, כיהן כדירקטור אופרציה ופיתוח עסקי בחברת הבלוקצ׳יין Blox והפיק תוכנית טלוויזיה ואינסטגרם בשם Keep it fresh.
עודד בשן – מנכ"ל מגדל אור (חלק בעמותת יעדים לצפון מיסודה של קרן רש"י), הארגון המוביל בארץ לשירותים לאנשים עם עיוורון. בעל תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני במנהל עסקים. את ההחלטה על ניהול בתחום החברתי קיבל בהיותו סגן מפקד סיירת גולני.
קורל ביטון – מנכ"לית עתיד פלוס. הצטרפה לעתיד פלוס בשנת 2015 כרכזת פעילות בכפר הנוער כנות, בהמשך ניהלה את מחוז דרום של העמותה ולאחר מכן את הפעילות בכפרי הנוער למשך שלוש שנים. קורל התנדבה ב"אוניברסיטה בעם", פלטפורמת לימודים המגשרת על פערים חברתיים ומאפשרת שוויון הזדמנויות בחינוך. בעלת תואר ראשון בכלכלה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון. בעברה שירתה כקצינה בחיל התקשוב.
פאנל מספר 3 – מוכנות למגפות ומחקר סכנות לאנושות
ד"ר דוד מנהיים – עושה כיום פוסט-דוקטורט, עוסק במחקרים על סיכונים בנושאי לוחמה ביולוגית, אסונות גלובליים, בריאות הציבור, מודלים חישוביים ואפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות (מישהו אמר קורונה?). דוד עובד גם על "Superforecasting" כחלק מפרויקט השיפוט הטוב.