תכנים שיכולים לעניין אותך
נקודת מפנה במאבק העולמי בהרעלת עופרת: תוכנית זולה להצלת מיליוני ילדים
במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, שבהן מתגוררים יותר מ-1.5 מיליארד מילדי העולם, לאחד מכל שני ילדים יש רמות גבוהות של עופרת בדם. המרכז לפיתוח גלובלי מעריך שהנזק שנגרם למוחם של ילדים מעופרת מהווה 20 אחוז מהפער בחינוך בין מדינות בעלות הכנסה גבוהה ונמוכה. בסך הכל, מדי שנה, הרעלת עופרת מוערכת בעלות של יותר מטריליון דולר לכלכלה העולמית וגובה חיים של לפחות 1.5 מיליון איש – יותר ממקרי מוות שנתיים מ-HIV וממלריה ביחד. לאור ממצאים אלו, הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי והקרן המובילה של אלטרואיזם אפקטיבי, Open Philanthropy, משיקים שותפות חדשה עם תקציב של 150 מיליון דולר לטיפול בבעיה. תכנית חדשנית זו מציעה אסטרטגיה של מדידה, רגולציה, החלפה ואכיפה, שהוכיחה את עצמה בעבר בהוצאת עופרת מסביבת המחייה ויכולה לשנות חיים של מיליוני ילדים. יש מי שחושב שמדובר בהצלחה הגדולה ביותר בהיסטוריה של אלטרואיזם אפקטיבי.
לקריאה נוספת>>
שבוע הדיבייט בפורום: Animal Welfare בתעדוף גבוה יותר מ-Global Health?
לאחרונה נערך בפורום הגלובלי של אלטרואיזם אפקטיבי דיונים סביב השאלה: האם עדיף להשקיע עוד 100 מיליון דולר על רווחת בעלי חיים במקום על בריאות עולמית? הממשק איפשר למשתתפים למקום את עצמן על הגרף ביחס לשאלה זאת, לנמק את בחירתם ולהגיב למשתתפים אחרים. וחושבים שאתם יודעים איפה חברי הקהילה שלנו מיקמו את עצמם? בדקו והגיבו עצמכם! יש המון פוסטים מעולים בנושא, בעד ונגד הטענה המרכזית.
לפורום>>
מבט חדש על מניעת סכסוכים אזרחיים
מי כמונו יודעים שסכסוכים אזרחיים ממשיכים לגבות מחיר כבד מחיי אדם ומכלכלות ברחבי העולם. במחקר אשר שופך אור על מורכבות הבעיה נוכל למצוא תובנות מפתיעות על דרכים אפשריות להפחתת אלימות ובניית שלום. המחקר מזהה מספר התערבויות מבטיחות, מכוחות שמירת שלום של האו"ם ועד תוכניות קהילתיות ליישוב סכסוכים, שמראות תוצאות מעודדות בשטח. אחד הממצאים המעניינים ביותר הוא ההשפעה החיובית של מגע בין קבוצות יריבות על הפחתת דעות קדומות ושיפור שיתוף פעולה כלכלי. תוצאה זו מדגישה את הפוטנציאל של התערבויות ברמת הקהילה לייצר שינוי משמעותי.
לקריאה נוספת>>
נח הררי על האפשרות לדו-קיום בין דמוקרטיה ו-AI
ההיסטוריון יובל נח הררי מציג בראיון תובנות מפתיעות על הקשר בין מידע, טכנולוגיה ודמוקרטיה. בספרו החדש "נקסוס", הררי טוען כי כל המערכות החשובות בעולמנו, מכסף ועד דת, הן למעשה רשתות מידע. אך למרות שרשתות אלו מעניקות לנו כוח עצום, הן גם נוטות לייצר תוצאות שליליות. הררי מתמקד בבינה מלאכותית ומדגיש את חשיבות ההחלטות שנקבל בשנים הקרובות בתחום זה. הראיון מעלה שאלות מטרידות: מדוע יותר מידע לא הפך אותנו לחכמים יותר? והאם דמוקרטיה ובינה מלאכותית יכולות לדור בכפיפה אחת?
למידע נוסף>>
בינה מלאכותית, חברה ודמוקרטיה: למה לא כדאי להיכנס לפאניקה?
הכלכלן הידוע ג'ון קוקריין טוען כי הקריאות לרגולציה נרחבת של בינה מלאכותית הן מוטעות ומסוכנות. הוא מזכיר כי לאורך ההיסטוריה, תחזיות על השפעות חברתיות ופוליטיות של טכנולוגיות חדשות היו לרוב שגויות. קוקריין מדגיש שרגולציה מוקדמת עלולה לחנוק חדשנות ולפגוע בתועלות הפוטנציאליות של בינה מלאכותית. בנוסף, הוא טוען שפיקוח על תקשורת מובילה לצנזורה, המאיימת על הדמוקרטיה יותר מאשר הטכנולוגיה עצמה. אז מה במקום זאת? הוא קורא לאמץ גישה של תחרות, שלטון החוק, וחיזוק מוסדות דמוקרטיים כדרך להתמודד עם אתגרי העתיד. המסר העיקרי שלו: להירגע ולהאמין בכוחה של החברה להסתגל, כפי שעשתה תמיד.
לקריאה נוספת>> |