תכנים שיכולים לעניין אותך
עשרת הניצחונות המשמעותיים לחיות משק ב-2024
יותר מ-1,000 חברות ברחבי העולם כבר קיימו את הבטחתן למעבר ללולים ללא כלובים, מקדונלדס הקדימה את היעד בשנתיים, ורשתות המזון הגדולות בגרמניה אימצו רפורמות מקיפות שישפרו את חייהם של כ-165 מיליון עופות בשנה. לואיס בולארד, מומחה לרווחת בעלי חיים ב-Open Philanthropy, מסכם את ההישגים המשמעותיים ביותר השנה בתחום רווחת חיות המשק – מהמהפכה בתעשיית הביצים ועד להתקדמות היסטורית בהגנה על סרטנים וחסילונים. למרות שהדרך עוד ארוכה, ההישגים האלו מוכיחים שפרקטיקות שנראו פעם בלתי נמנעות, כמו כלובי סוללה והמתת אפרוחים זכרים, נמצאות כעת בדרכן להיעלם מהעולם. ידוע לך משהו על המצב בישראל? נשמח לשמוע על כל ולפרסם את הממצאים.
לקריאה נוספת>>
האם את.ה מחכה שיגידו לך בדיוק באיזו קריירה תוכל.י להשפיע הכי הרבה?
אליוט טפרמן, מנהל קהילת אלטרואיזם אפקטיבי אוסטרליה שהתארח אצלנו לאחרונה במסגרת סדרת מפגשי "קריירת אימפקט", מסביר למה זו טעות נפוצה בקהילה – במיוחד בקרב חברים וחברות חדשים. בפוסט בפורום הוא מפרק את האשליה שיש נוסחה פשוטה להתאמת קריירה מושלמת, ומציע במקום זאת גישה מאוזנת המשלבת עבודה עצמאית, ייעוץ מומחים ותמיכה קהילתית. אם את.ה מתלבט.ת לגבי הקריירה שלך, אל תפספסו את מה שיש לו לומר.
לקריאה נוספת>>
חוקרי GiveWell מחפשים את הטעויות שלהם – ומזמינים אותך להצטרף אליהם
למה יש פער של פי 3.5 בהערכות תמותת אימהות בניגריה? האם הנתונים על שיעורי המלריה בצ'אד מדויקים? אלכס כהן, חוקר בכיר ב-GiveWell, חושף את השאלות המטרידות שעדיין לא נענו במחקרי הארגון. הוא מזמין חוקרים וחוקרות מהקהילה לבחון מחדש את ההנחות והנתונים שעליהם מתבססות ההמלצות של GiveWell. זוהי הזדמנות ייחודית להשפיע על ההחלטות של אחד הארגונים המשפיעים ביותר בתחום התרומות האפקטיביות – ואולי אפילו לגלות טעויות שישנו את האופן שבו מחולקים מיליוני דולרים.
למידע נוסף>>
מה קורה כשמנסים לקלקל מודל שפה?
האם בינה מלאכותית תתנגד לניסיונות לשנות את הערכים המוסריים שלה? מחקר חדש ומרתק מצא שהמודל Claude של Anthropic מפתח אסטרטגיות מתוחכמות להתנגד לניסיונות "לקלקל" אותו – מהעמדת פנים שהוא כבר "רע" כדי למנוע אימון נוסף, ועד לחיפוש דרכים להתריע בפני גורמים חיצוניים. התוצאות מעלות שאלות מטרידות: מה קורה כשמודל מפתח ערכים שגויים בשלב מוקדם? האם נוכל לתקן אותו? החוקרים.ות מזהירים.ות שככל שהמודלים נעשים חכמים יותר, כך גדל הסיכון שהם יתנגדו לניסיונות לשפר אותם – אפילו כשזה לטובתם.
לקריאה נוספת>>
|