
- ההרשמה לתוכנית הסתיימה -
(לעמותות משתתפות בלבד)
איך ניתן למקסם את האימפקט של העמותה שלכם?
דמיינו מציאות שבה תורמים יודעים בדיוק כמה אימפקט התרומה שלהם עושה, ובה יזמים חברתיים יודעים שכמות התרומות שיקבלו תלויה בכמה השפעה המיזם שלהם עושה, ולא רק בכמה מושך הוא נראה בעיני תורמים. התנועה הבינלאומית של אלטרואיזם אפקטיבי מצליחה לייצר מציאות כזאת במגזר השלישי ברחבי העולם, והחזון שלנו הוא להביא את המציאות הזאת לתרבות התרומה בישראל.
תכנית מקסימום אימפקט היא פרויקט חדש של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל, המעניק לעמותות מימון וליווי עבור ביצוע מחקרי עלות-אפקטיביות. התוכנית מציעה לעמותות מענק מחקר מקדים, ליווי וייעוץ בנוגע למחקר לאורך התוכנית, מימון בצורת פרס לעמותות המובילות מבחינת איכות ותוצאות המחקר, וכן פרסום ותוכנית הכפלת תרומות לכלל העמותות המשתתפות בתוכנית.
ליווי ותמיכה
סיוע במחקר עלות-אפקטיביות
מענקי מחקר מקדים
מענק בסך 20,000 ש"ח
מענק כספי
העמותות הזוכות יזכו ב- 80,000 ש"ח
מה העמותה שלי תקבל מהתכנית?
1. ליווי ביצירת דוח עלות-אפקטיביות
דוחות עלות-אפקטיביות הם דרך מצוינת להבין איך להגדיל את האימפקט החברתי שעמותה מייצרת, ולהבין כמה אימפקט מייצרת כל תוכנית. זוהי דרך מעולה לייצר שקיפות שתמשוך את סוג חדש של תורמים, ולהציג לתורמים את המדדים שמשקפים כמה העמותה עוזרת לאחרים – במקום להיות מוסכים ממדדים עקיפים שמקשים על ההתנהלות של העמותה.
2. מענק מחקר מקדים
כדי להקל על עמותות לתת קשב לתהליך המחקר, אנו מציעים מענק מקדים בסך 20,000 ש"ח לעמותות בעלות פוטנציאל לביצוע מחקר עלות-אפקטיביות באופן איכותי.
3. מענק סיום לעמותות המובילות בתחומן
ארבעה ארגונים שהגישו את מחקר עלות-אפקטיביות האיכותי ביותר בתחומן, יזכו למענק בסך 80,000 שקלים.
4. חשיפה ופרסום
גישה לקהל תורמים חדשים מהארץ ומחו"ל שרוצים לתרום לעמותות על בסיס מדידת האפקטיביות שלהן. העמותות המשתתפות בתוכנית יופיעו בקמפיין ייעודי באתר של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל, שמקדם עמותות ישראליות שפרסמו מחקר עלות-אפקטיביות.
5. Donation Matching
על מנת לעזור לארגונים שסיימו את התכנית בהצלחה, השקנו קמפיין גיוס כספים להכפלת תרומות עבור המשתתפים. אנו נמשיך לגייס כסף להכפלת תרומות עד אירוע הסיום. עד כה גויסו 250,000 שקלים.
מהי עלות-אפקטיביות?
מאחורי כל פעולה פילנתרופית – בין אם היא פעילות של עמותה, של התנדבות, של תרומה – עומד הרצון האמיץ לעזור לאחרים. אבל האם אנחנו יודעים עד כמה כל פעילות שלנו עוזרת לאחרים? אם הפרויקט שלי מקבל תרומה של 10 אלף ש"ח, כמה אנשים הוא יוציא ממעגל העוני עם הכסף הזה? כמה בעלי חיים הוא יציל? כמה פליטה של גזי חממה הוא ימנע?
מכאן מגיעה החשיבות של מחקר "עלות-אפקטיביות", שעונה על השאלה: כמה אימפקט עושה כל שקל שמושקע בתוכנית? תוכלו לקרוא עוד על המושג ועל מחקרי עלות-אפקטיביות במדריך להערכת אימפקט של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל.

שלב ראשון:
הגשת מועמדות

שלב שני:
ביצוע מחקר אימפקט

שלב שלישי:
ועדת הערכה

שלב רביעי:
אירוע סיום והכרזת זוכים
הגשת מועמדות:
עמותה המעוניינת להשתתף בתוכנית מתבקשת למלא טופס הצעת מועמדות, בו תתאר את הפעילות שלה ואת היכולת לביצוע מחקר על פעילות העמותה.
בהתאם לעמותות שיגישו מועמדות, ייבחרו כמה קטגוריות (לדוגמה: אבטלה, בריאות, מזון, סביבה) שהתוכנית תתמקד בהן.
מענק מחקר מקדים
בנוסף להרשמה לתוכנית, ניתן לבקש מענק מקדים בסך 20,000 ש"ח. במענק זה יזכו עמותות בעלות פוטנציאל לעלות-אפקטיביות גבוהה ולביצוע מחקר.
המענק המקדים אינו מהווה תנאי קבלה, כל ארגון שהתקבל יוכל להמשיך לשלב הבא בתוכנית.
לחצו כאן עבור טופס ההרשמה לתוכנית.
לחצו כאן עבור טופס הגשת הבקשה למענק מקדים.
ביצוע המחקר:
השלב העיקרי של התוכנית יתרחש במשך עשרה חודשים על מנת לאפשר למשתתפים לבצע מחקר משמעותי ולייצר דוח מעמיק ומקיף.
כדי להקל על תהליך המחקר, בשיתוף עם התנועה הבינלאומית של אלטרואיזם אפקטיבי נוצר המדריך להערכת אימפקט – שמלווה צעד בצעד את התהליך ליצירת דוח עלות-אפקטיביות, בלי דרישה של רקע מוקדם במחקר. ניתן יהיה לפנות בכל זמן לצוות של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל בנוגע לשאלות על המדריך.
כמו כן, העמותות שיזכו במענק יקבלו ליווי וייעוץ לאורך כל התוכנית ע"י אנשי הצוות של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל. אנשי הצוות אינם חלק מהוועדה הבוחרת, אך הנחייתם תתבצע לפי המדריך להערכת אימפקט, שמשקף את ערכי הועדה.
בתום שלב זה על המשתתפים להגיש דוח המפרט ומתייחס להיבטים הבאים:
- תיאור ההתערבות
- המדדים ושיטות מדידה
- מבנה המחקר
- הערכת האימפקט
- ניתוח הנתונים
- הקשר ומגבלות מחקר
- מסקנות
הגשת הדוח:
לאחר עשרת חודשי המחקר העמותות המשתתפות יגישו את הדוחות שעבדו עליהם. בשלב זה ועדה של שופטים מישראל ומהעולם ידרגו את המחקרים שהוגשו ויבחרו בארגונים הזוכים בכל אחת מהקטגוריות.
בנוסף, כל העמותות המשתתפות אשר יעמדו ברף מינימום של הקריטריונים המפורטים מטה, יפורסמו בקמפיין להכפלת תרומות. לעמותות נשמרת הזכות לבחור בכל שלב שלא לפרסם את הדו"ח שלהן בקמפיין.
תהליך בחירת הזוכים יימשך כחודשיים מתום זמן הגשת המחקר ויתבסס על הקריטריונים הבאים:
- ספציפיות
- רמת ראיות (Evidence)
- היקף מדידה
- עלות-אפקטיביות
- גדילה וסקלביליות (Scalability)
אירוע הסיום:
בסוף התוכנית יתקיים אירוע סיום חגיגי שמטרתו לייצר הדים ולהכניס את השיח על עלות-אפקטיביות בקרב המגזר השלישי בארץ.
באירוע יוכרזו הזוכים בכל אחת מהקטגוריות הנבחרות, וכל העמותות המופיעות בקמפיין יקבלו זרקור על פעילותן ועל האימפקט שהן מייצרות.
אירוע זה יסמל את פתיחת קמפיין הכפלת התרומות, שימשך למספר חודשים. לאחר תום הקמפיין, יישאר העמוד באתר של אלטרואיזם אפקטיבי המציג את כל העמותות הישראליות שפירסמו דוחות עלות-אפקטיביות.
הזוכים מכל קטגוריה יזכו ב:
– מענק כספי בסך 80,000 ש"ח
– חשיפת הפרויקט לפילנתרופיים פוטנציאלים והתאמת תרומות
– קידום וחשיפת הארגונים ברשתות החברתיות של אלטרואיזם אפקטיבי ישראל
שאלות נפוצות
מי יכול להגיש מועמדות לתוכנית?
כל גוף או ארגון ישראלי שמבצע התערבות חברתית יכול להגיש מועמדות (עמותות, חל"צ, מיזמים חברתיים וכו').
האם צריך ידע מקדים לביצוע המחקר?
לא, אין צורך בידע מקדים לביצוע המחקר. השילוב בין המדריך להערכת אימפקט והליווי שלנו מתוכנן כך שכל עמותה תוכל להפיק מחקר ברמה גבוהה.
האם ניתן להיעזר בגופים נוספים?
מה היקף העבודה שיש לצפות לו?
אנו מעריכים את היקף העבודה השוטף כ 10% - 20% משרה של עובד בארגון, או מתנדב בארגון בהיקף דומה.
העובד לא צריך להיות בעל רקע במחקר - כל עוד אינו מפחד ממספרים, הליווי שלנו ושל המדריך להערכת אימפקט מספק.
כבר ביצענו מחקרים בעבר, האם זה עוזר לנו?
כן! מחקרי עבר הם כלי חשוב עבורנו ועבורכם להתבסס עליהם בביצוע הדוח, ואף יכולים לסייע לכם להפחית משמעותית את נפח העבודה ולדייק את איסוף המידע.
באיזו שפה צריך להגיש את המחקר?
ניתן להגיש את המחקר או בעברית או באנגלית.